Sony preuzima Sony Ericsson

Bez autora
Oct 28 2011

Japanska kompanija "Sony" će preuzeti kontrolu nad celom kompanijom koju je formirala sa švedskim "Ericsson-om" - "Sony Ericsson", specijalizovanom za mobilne telefone. "Sony", koji pokušava da nadohnadi zaostatak za ostalim proizvođačima "pametnih" telefona - "smartfona" i proširi svoju ponudu elektronskih uređaja, daće "Ericsson-u" 1,05 milijardi evra u gotovini u zamenu za 50 odsto kapitala švedske kompanije u zajedničkoj kompaniji."Sony Ericsson", osnovan 2001. godine, imao je u početku veliki uspeh zahvaljujući telefonima koji omogućuju snimanje fotografija i slušanje muzičkih sadržaja, ali je potom "izgubio teren" sa razvojem "smartfona".

Sony preuzima Sony EricssonJapanska kompanija "Sony" će preuzeti kontrolu nad celom kompanijom koju je formirala sa švedskim "Ericsson-om" - "Sony Ericsson", specijalizovanom za mobilne telefone, navedeno je u današnjem saopštenju dvaju kompanija.

"Sony", koji pokušava da nadohnadi zaostatak za ostalim proizvođačima "pametnih" telefona - "smartfona" i proširi svoju ponudu elektronskih uređaja, daće "Ericsson-u" 1,05 milijardi evra u gotovini u zamenu za 50 odsto kapitala švedske kompanije u zajedničkoj kompaniji, prenela je agencija Rojters.

"Sony Ericsson", osnovan 2001. godine, imao je u početku veliki uspeh zahvaljujući telefonima koji omogućuju snimanje fotografija i slušanje muzičkih sadržaja, ali je potom "izgubio teren" sa razvojem "smartfona".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik